Lidl receptes Spāņu gaumē
Ienes dienvidu sauli un garšu bagātību savā virtuvē ar Sol&Mar produktiem un vienkāršām, bet aizraujošām receptēm.
Palutini savas garšas kārpiņas un iepriecini ģimeni un draugus ar kulināriem šedevriem.
PAELJA AR GARNELĒM, MĪDIJĀM UN KALMĀRU GREDZENIEM
Sastāvdaļas
- Sīpols 1 gab.
- Ķiploka daiviņas 1 gab.
- Augstākā labuma olīveļļa 4 tējkarotes
- Rīsi 200 g.
- Sarkanā paprika 1 gab.
- Buljons 400 ml.
- Desa "Chorizo" 200 g.
- Argentīnas sarkanās garneles 250 g.
- Ēdamgliemeņu un mīdiju maisījums 400 g.
- Safrāns 1 šķipsna
- Svaigi zirnīši 150 g.
- Kalmāru gredzeni mīklā 300 g.
Pagatavošana
- Apcep sīpolus un ķiplokus olīveļļā.
- Pievieno rīsus un ielej buljonu.
- Pievieno kubiņos sagrieztu papriku, ripiņās sagrieztu Chorizo desu, Argentīnas sarkanās garneles, ēdamgleimeņu un mīdiju maisījumu, safrānu un zirnīšus.
- Sautē uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi.
- Pagatavo kalmāru gredzenus mīklā un pirms pasniegšanas kārto uz pealjas.
Lai labi garšo!
SPĀŅU OMLETE TORTILLA AR TURKU ZIRŅIEM UN VĪNĀ SAUTĒTU CHORIZO DESU
Sastāvdaļas
- Vārīti kartupeļi 600 g.
- Extra virgin olīveļļa 4 ēdamkarotes
- Olas 6 gab.
- Lociņi 2 gab.
- Turku zirņi 1 glāze
- Desa "Chorizo" 1/2 gab.
- Ķiploka daiviņa 1 gab.
- Sīpols 2 gab.
- Sausais sarkanvīns 250 ml.
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus ar mizu vāri apmēram 20 min.
- Nomizo tos, sagriez kubiņos un cep uz vidēja karstuma sakarsētā olīveļļā līdz zeltainam brūnumam.
- Kartupeļiem pievieno turku zirņus, smalki sagrieztus lociņus, sāli un piparus pēc garšas un visu īsu brīdi cep kopā.
- Kartupeļu un turku zirņu maisījumu pārlej ar sakultām olām
- Liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 min.
- Tikmēr sagriez sīpolus, ķiplokus un sautē nelielā olīveļļas daudzumā, uz vidēja karstuma, apmēram 5 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
- Pievieno ripiņās sagrieztu Chorizo desu un sautē vēl 5 minūtes.
- Pārlej sīpolu, ķiploku un desas maisījumu ar sarkanvīnu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, lai iztvaiko alkohols, bet ēdiens tiek piesātināts ar vīna garšu.
- Tortillu griež gabaliņos pasniedz ar Chorizo sarkanvīnā!
Labu apetīti!