Lidl receptes Spāņu gaumē

Ienes dienvidu sauli un garšu bagātību savā virtuvē ar Sol&Mar produktiem un vienkāršām, bet aizraujošām receptēm.


Palutini savas garšas kārpiņas un iepriecini ģimeni un draugus ar kulināriem šedevriem.

PAELJA AR GARNELĒM, MĪDIJĀM UN KALMĀRU GREDZENIEM

Text And Image Section

Sastāvdaļas

  • Sīpols 1 gab.
  • Ķiploka daiviņas 1 gab.
  • Augstākā labuma olīveļļa 4 tējkarotes
  • Rīsi 200 g.
  • Sarkanā paprika 1 gab.
  • Buljons 400 ml.
  • Desa "Chorizo" 200 g.
  • Argentīnas sarkanās garneles 250 g.
  • Ēdamgliemeņu un mīdiju maisījums 400 g.
  • Safrāns 1 šķipsna
  • Svaigi zirnīši 150 g.
  • Kalmāru gredzeni mīklā 300 g.

Pagatavošana

  1. Apcep sīpolus un ķiplokus olīveļļā.
  2. Pievieno rīsus un ielej buljonu.
  3. Pievieno kubiņos sagrieztu papriku, ripiņās sagrieztu Chorizo desu, Argentīnas sarkanās garneles, ēdamgleimeņu un mīdiju maisījumu, safrānu un zirnīšus.
  4. Sautē uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi.
  5. Pagatavo kalmāru gredzenus mīklā un pirms pasniegšanas kārto uz pealjas.

Lai labi garšo!

SPĀŅU OMLETE TORTILLA AR TURKU ZIRŅIEM UN VĪNĀ SAUTĒTU CHORIZO DESU

Text And Image Section

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi 600 g.
  • Extra virgin olīveļļa 4 ēdamkarotes
  • Olas 6 gab.
  • Lociņi 2 gab.
  • Turku zirņi 1 glāze
  • Desa "Chorizo" 1/2 gab.
  • Ķiploka daiviņa 1 gab.
  • Sīpols 2 gab.
  • Sausais sarkanvīns 250 ml.
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus ar mizu vāri apmēram 20 min.
  2. Nomizo tos, sagriez kubiņos un cep uz vidēja karstuma sakarsētā olīveļļā līdz zeltainam brūnumam.
  3. Kartupeļiem pievieno turku zirņus, smalki sagrieztus lociņus, sāli un piparus pēc garšas un visu īsu brīdi cep kopā.
  4. Kartupeļu un turku zirņu maisījumu pārlej ar sakultām olām
  5. Liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 min.
  6. Tikmēr sagriez sīpolus, ķiplokus un sautē nelielā olīveļļas daudzumā, uz vidēja karstuma, apmēram 5 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
  7. Pievieno ripiņās sagrieztu Chorizo desu un sautē vēl 5 minūtes.
  8. Pārlej sīpolu, ķiploku un desas maisījumu ar sarkanvīnu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, lai iztvaiko alkohols, bet ēdiens tiek piesātināts ar vīna garšu.
  9. Tortillu griež gabaliņos pasniedz ar Chorizo sarkanvīnā!

Labu apetīti!