Receptes Grieķu gaumē

Pagatavo vienu no pasaulē zināmākajiem grieķu nacionālajiem produktiem – fetas sieru!


Lieliska uzkoda vai vieglas vakariņas neierastā manierē!

CEPTS FETAS SIERS AR SEZAMU

Sastāvdaļas

  • Feta 1 paciņa
  • Bio citrons 1 gab.
  • Olas 2 gab.
  • Milti 100 g.
  • Sezama sēklas 100 g.
  • Olīveļļa 5 ēdamkarotes
  • Sarkanais sīpols 1 gab.
  • Vērša sirds tipa tomāti 2 gab.
  • Raudene 3 zariņi
  • Gaišais etiķis 3 ēdamkarotes
  • Pētersīļi 4 kātiņi
  • Eļļa cepšanai 2 ēdamkarotes
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

  • Notecina sieru un sagriež uz pusēm pa diagonāli.
  • Sarīvē citrona miziņu un pārkaisa ar to sieru.
  • Pievieno piparus pēc garšas.
  • Sakuļ olas, atsevišķi 2 bļodiņās ieber miltus un sezama sēklas.
  • Fetas gabaliņus vispirms apviļā miltos, tad olā un pēc tam sezama sēklās.
  • Pannā sakarsē eļļu un apcep fetu līdz zeltaini brūnai krāsai, izņem un notecina eļļu.
  • Sīpolus sagriež rupjos kubiņos un nedaudz apcep eļļā, izņem un noliek malā vēlākai dekorēšanai.
  • Nomazgā tomātus un sagriež apmēram 2 cm lielos gabaliņos.
  • Nomazgā raudeni, noņem lapas no kātiem un rupji sasmalcina.
  • Pievieno tomātiem raudeni, etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
  • Noplūc pētersīļu lapiņas un izmanto tās dekorēšanai.

Lai labi garšo!


Uzturvērtība vienā porcijā: 510 kalorijas (kcal), 2497 kalorijas (kJ), 19,5 g olbaltumvielas, 42,5 g tauku, 32,5 g ogļhidrāti