Receptes Grieķu gaumē
Pagatavo vienu no pasaulē zināmākajiem grieķu nacionālajiem
produktiem – fetas sieru!
Lieliska uzkoda vai vieglas vakariņas neierastā manierē!
CEPTS FETAS SIERS AR SEZAMU
Sastāvdaļas
- Feta 1 paciņa
- Bio citrons 1 gab.
- Olas 2 gab.
- Milti 100 g.
- Sezama sēklas 100 g.
- Olīveļļa 5 ēdamkarotes
- Sarkanais sīpols 1 gab.
- Vērša sirds tipa tomāti 2 gab.
- Raudene 3 zariņi
- Gaišais etiķis 3 ēdamkarotes
- Pētersīļi 4 kātiņi
- Eļļa cepšanai 2 ēdamkarotes
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Notecina sieru un sagriež uz pusēm pa diagonāli.
- Sarīvē citrona miziņu un pārkaisa ar to sieru.
- Pievieno piparus pēc garšas.
- Sakuļ olas, atsevišķi 2 bļodiņās ieber miltus un sezama sēklas.
- Fetas gabaliņus vispirms apviļā miltos, tad olā un pēc tam sezama sēklās.
- Pannā sakarsē eļļu un apcep fetu līdz zeltaini brūnai krāsai, izņem un notecina eļļu.
- Sīpolus sagriež rupjos kubiņos un nedaudz apcep eļļā, izņem un noliek malā vēlākai dekorēšanai.
- Nomazgā tomātus un sagriež apmēram 2 cm lielos gabaliņos.
- Nomazgā raudeni, noņem lapas no kātiem un rupji sasmalcina.
- Pievieno tomātiem raudeni, etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
- Noplūc pētersīļu lapiņas un izmanto tās dekorēšanai.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība vienā porcijā: 510 kalorijas (kcal), 2497 kalorijas (kJ), 19,5 g olbaltumvielas, 42,5 g tauku, 32,5 g ogļhidrāti