Receptes Franču gaumē

Franču kulinārijas klasika - sīpolu zupa.


Vienkārši produkti, kas ar nelielu kripatiņu iedvesmas un īsto recepti kļūs par sātīgo un sildošo sīpolu zupu.

SIERA UN SĪPOLU ZUPA

Sastāvdaļas

  • Sīpoli 2 gab.
  • Ķiploka daiviņas 1 gab.
  • Burkāni 125 g.
  • Sviests 1 ēdamkarote
  • Franču baltvīns (sausais) 75 ml.
  • "Café de Paris" franču garšvielu maisījuma 1/4 tējkarote
  • Dārzeņu buljons 300 ml.
  • "Camembert le Caractère" 45% 125 g.
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Garšaugu lapiņas dekorēšanai (piemēram, pētersīļi, baziliks, estragons)

Pagatavošana

  • Nomizojiet sīpolus, ķiplokus un burkānus.
  • Sīpolus sagrieziet plānās ripiņās, ķiplokus sasmalciniet, burkānus sagrieziet smalkās strēmelēs. Visu 3 minūtes apcepiet karstā sviestā.
  • Uzlejiet vīnu, pievienojiet sāli, piparus un "Café de Paris" garšvielu maisījumu un pielejiet 300 ml buljona. Izņemiet 2 ēdamkarotes dārzeņu un nolieciet malā. Pārējos dārzeņus apsedziet ar vāku un vāriet apmēram 7 minūtes.
  • Pa to laiku sagrieziet gabaliņos "Camembert". Pievienojiet to zupai un izkausējiet tajā.
  • Tad pagatavojiet biezeni, vajadzības gadījumā pievienojiet vēl nedaudz buljona un gatavojiet pēc garšas.
  • Salejiet zupas šķīvjos, pievienojiet malā noliktos dārzeņus un pēc vēlēšanās dekorējiet ar garšaugu lapiņām.

Lai labi garšo!


Padoms: pasniedziet kopā ar kraukšķīgu bageti.