Receptes Franču gaumē
Franču kulinārijas klasika - sīpolu zupa.
Vienkārši produkti, kas ar nelielu kripatiņu iedvesmas un īsto recepti kļūs par sātīgo un sildošo sīpolu zupu.
SIERA UN SĪPOLU ZUPA
Sastāvdaļas
- Sīpoli 2 gab.
- Ķiploka daiviņas 1 gab.
- Burkāni 125 g.
- Sviests 1 ēdamkarote
- Franču baltvīns (sausais) 75 ml.
- "Café de Paris" franču garšvielu maisījuma 1/4 tējkarote
- Dārzeņu buljons 300 ml.
- "Camembert le Caractère" 45% 125 g.
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
- Garšaugu lapiņas dekorēšanai (piemēram, pētersīļi, baziliks, estragons)
Pagatavošana
- Nomizojiet sīpolus, ķiplokus un burkānus.
- Sīpolus sagrieziet plānās ripiņās, ķiplokus sasmalciniet, burkānus sagrieziet smalkās strēmelēs. Visu 3 minūtes apcepiet karstā sviestā.
- Uzlejiet vīnu, pievienojiet sāli, piparus un "Café de Paris" garšvielu maisījumu un pielejiet 300 ml buljona. Izņemiet 2 ēdamkarotes dārzeņu un nolieciet malā. Pārējos dārzeņus apsedziet ar vāku un vāriet apmēram 7 minūtes.
- Pa to laiku sagrieziet gabaliņos "Camembert". Pievienojiet to zupai un izkausējiet tajā.
- Tad pagatavojiet biezeni, vajadzības gadījumā pievienojiet vēl nedaudz buljona un gatavojiet pēc garšas.
- Salejiet zupas šķīvjos, pievienojiet malā noliktos dārzeņus un pēc vēlēšanās dekorējiet ar garšaugu lapiņām.
Lai labi garšo!
Padoms: pasniedziet kopā ar kraukšķīgu bageti.