Receptes Franču gaumē

Franču kulinārijas klasika - sīpolu zupa.


Vienkārši produkti, kas ar nelielu kripatiņu iedvesmas un īsto recepti kļūs par sātīgo un sildošo sīpolu zupu.

SIERA UN SĪPOLU ZUPA

Text And Image Section

Sastāvdaļas

  • Sīpoli 2 gab.
  • Ķiploka daiviņas 1 gab.
  • Burkāni 125 g.
  • Sviests 1 ēdamkarote
  • Franču baltvīns (sausais) 75 ml.
  • "Café de Paris" franču garšvielu maisījuma 1/4 tējkarote
  • Dārzeņu buljons 300 ml.
  • "Camembert le Caractère" 45% 125 g.
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Garšaugu lapiņas dekorēšanai (piemēram, pētersīļi, baziliks, estragons)

Pagatavošana

  1. Nomizojiet sīpolus, ķiplokus un burkānus.
  2. Sīpolus sagrieziet plānās ripiņās, ķiplokus sasmalciniet, burkānus sagrieziet smalkās strēmelēs. Visu 3 minūtes apcepiet karstā sviestā.
  3. Uzlejiet vīnu, pievienojiet sāli, piparus un "Café de Paris" garšvielu maisījumu un pielejiet 300 ml buljona. Izņemiet 2 ēdamkarotes dārzeņu un nolieciet malā. Pārējos dārzeņus apsedziet ar vāku un vāriet apmēram 7 minūtes.
  4. Pa to laiku sagrieziet gabaliņos "Camembert". Pievienojiet to zupai un izkausējiet tajā.
  5. Tad pagatavojiet biezeni, vajadzības gadījumā pievienojiet vēl nedaudz buljona un gatavojiet pēc garšas.
  6. Salejiet zupas šķīvjos, pievienojiet malā noliktos dārzeņus un pēc vēlēšanās dekorējiet ar garšaugu lapiņām.

Lai labi garšo!


Padoms: pasniedziet kopā ar kraukšķīgu bageti.