Receptes Itāļu gaumē
Itālijas klasiskās garšas satiek Latvijas vasaras labumus.
Pagatvo garšām bagātu sacepumu un baudi itāļu la dolce vita!
KRĒMĪGAIS FUSILLI SACEPUMS
Sastāvdaļas
- "Fusilli" makaroni 500 g.
- Krāsaini ķiršu tomāti 500 g.
- Ķiploks 3 daiviņas
- Čilī pipars 1 gab.
- Olīveļļa 50 ml.
- Siers "Mascarpone e Gorganzola" 1 iepakojums
- Svaigs rozmarīns 3 zariņi
- Svaigs baziliks 3 zariņi
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Liec vārīties ūdeni, pievienojot sāli.
- Kad tas sāk vārīties ber katlā "Fussili" makaronus un vāri pēc norādēm uz iepakojuma.
- Traukā, kas paredzēts lietošanai cepeškrāsnī (apmēram 28 cm ⌀) ielej olīveļļu, liec sakapātus ķiplokus, rozmarīnu, sakapātu čilli piparu, viegli apmaisi.
- Liec līdz 190°C sakarsētā krāsnī un karsē 7-10 minūtes.
- Izņem no krāsns, pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un karsē vēl 5-7 minūtes.
- Tad pievieno "Gorganzola e Mascarpone" sieru un ļauj tam kļūt mīkstam.
- Traukā pievieno izvārītos makaronus, iecilā tos un uz 3 minūtēm ieliek krāsnī.
- Pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība vienā porcijā: 772,6 kalorijas (kcal), 3241,5 kalorijas (kJ), 27 g olbaltumvielas, 32 g tauku, 92 g ogļhidrāti
ITĀĻU MAIZES SALĀTI PANZANELLA
Sastāvdaļas
- Gaišā maize "Ciabatta" 500 g.
- Ķiploks 3 daiviņas
- Olīveļļa 10 ēdamkarotes
- Paprika 3 gab.
- Lieli tomāti 3 gab.
- Sarkanais sīpols 1 gab.
- Anšovu filejas eļļā 6 gab.
- Svaigs baziliks 4 zariņi
- Zaļās olīvas 1 bundža
- Saulē kaltētu tomātu 100 g.
- Balzamiko mērce 2 ēdamkarotes
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sagiez maizi apmēram 3 cm lielos baliņos.
- Sajauc 5 ēd.k. olīveļļu ar divām uz pusēm pārgrieztām ķiploka daiviņām un izklāj uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Liec uz 200 *C uzsildītā krāsnī, augšas apakšas režīmā un grauzdē maizi 15 minūtes.
- Sagriez paprikas 4 daļās, kārtīgi iztīri un liec uz cepampannā ieklāta cepampapīra ar griezuma vietām uz leju.
- Izņem maizi no krāsns, lauj tai atdzist. Pārslēdz krāsni uz grila režīmu un liec cepties papriku uz 10-15 minūtēm.
- Tomātus sagriez gabaliņos, sīpolus - plānās ripiņās. Smalki sakapā anšovus. Uz pusēm sagriez olīvas. Nelielos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus.
- Papriku izņem no krāsns un pannu uzreiz apklāj ar pārtikas plēvi uz aptuveni 5 minūtēm. Šis process ļaus vieglāk noņemt paprikai miziņas.
- Lielā bļodā sajauc sīpolus, kaltētos tomātus, anšovus, 5 ēdamkarotes eļļas un balzamiko mērci.
- Novelc paprikai miziņas un sagriez to nelielos gabalos. Pievieno bļodā atlikušās sastāvdaļas samaisi, pievieno sāli un piparus un atstāj uz 2 stundām ievilkties.
- Pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība vienā porcijā: 882 kalorijas (kcal), 3425,1 kalorijas (kJ), 49 g olbaltumvielas, 73 g tauku, 15 g ogļhidrāti
SPAGHETTI ALLA PUTANESCA
Sastāvdaļas
- Sīpols 1 gab.
- Ķiploks 2 daiviņas
- Tomātu mērce 350 g.
- Anšovu filejas olīveļļā 30 g.
- Kaperi 30 g.
- Melnās olīvas bez kauliņiem 3 ēdamkarotes
- Sakapāts čili pipars 1 ēdamkarote
- Spaghetti 500 g.
- Rīvēts cietais siers "Pecorino" vai "Parmiggiano Reggiano" 40 g.
- Olīveļļa 3 ēdamkarotes
- Oregano 3 zariņi
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sagriez sīpolus un ķiplokus un apcep olīveļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno tomātu mērci, sasmalcinātus anšovus, kaperus un sagrieztas olīvas.
- Bagātīgi apkaisi ar sāli un sasmalcinātiem čili pipariem.
- Tikmēr novāri spaghetti pēc instrukcijas uz iepalojuma un sajauc ar mērci.
- Pirms pasniegšanas uzkaisi rīvētu cieto sieru un svaigu oregano.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība vienā porcijā: 688 kalorijas (kcal), 2894 kalorijas (kJ), 23,5 g olbaltumvielas, 21,9 g tauku, 95,5 g ogļhidrāti